Mario Ridder chef kok de Zwethheul

Mario Ridder: “Kwaliteit overleeft alles en iedereen”
Van nul naar twee sterren
Mario Ridder (Amsterdam, 1972) is sinds 2006 chef-kok in restaurant De Zwethheul in Schipluiden. Begin 2009Chef-kok Mario Ridder van restaurant de Zwethheul heeft hij dit restaurant overgenomen en mag hij zich ook eigenaar noemen. De succesvolle carrière van Mario Ridder begon tijdens de koksopleiding waar hij onder andere als leerling heeft gewerkt bij De Bokkedoorns in Overveen. Vervolgens heeft hij drie jaar als chef de partie in Mariënhof te Amersfoort gewerkt. In 1997 begon Mario bij restaurant Parkheuvel in Rotterdam. In 2002 werd Parkheuvel, als eerste restaurant van het Nederland, bekroond met maar liefst drie Michelin-sterren. Na negen jaar te hebben gewerkt bij het Rotterdamse restaurant is Mario aan de slag gegaan bij De Zwethheul. Binnen zeven maanden wist hij het restaurant met twee sterren te continueren.

Chef van het jaar


Mario’s keuken wordt geroemd om de combinatie van klassieke eenvoud en pure klasse. De chef-kok werkt met de beste ingrediënten, recepturen en bereidingen. Bij De Zwethheul creëert Mario zijn eigen gerechten; klassiek met een beetje verjonging. Onder zijn motto “kwaliteit overleeft alles en iedereen” presenteert hij iedere dag weer de smakelijkste gerechten. In 2008 werd Mario door GaultMillau verkozen tot Chef van het jaar 2009. Bovendien werd De Zwettheul in twee opeenvolgende jaren beoordeeld met maar liefst 18 van de 20 punten. In 2009 kreeg Mario Ridder de onderscheiding SVH Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks. Mario is de 121ste Meesterkok van Nederland.

Mario & Ik
Restaurant de Zwethheul in SchipluidenVoor Mario Ridder is zijn restaurant niet los te koppelen van zijn gasten. Zij maken de sfeer, proeven de gerechten en beleven de gastvrijheid. Vandaar dat zij ook centraal staan in de serie Bookazines die Mario onder de titel ‘Mario & Ik’ heeft uitgebracht. De drie boeken die tot nu toe zijn verschenen bieden handige tips en uitnodigende foto’s voor de tweesterren- gerechten van De Zwethheul. Tussen de recepten door maakt de lezer (en gebruiker!) kennis met Mario en met de mensen die zijn culinaire passies delen. De Bookazines fungeren zo als een verlengstuk van restaurant De Zwethheul.

Carrière

2009 – heden Eigenaar en chef-kok restaurant De Zwethheul
2006 – 2009 Chef-kok restaurant De Zwethheul Schipluiden
1997 – 2006 Sous-chef restaurant Parkheuvel Rotterdam
1994 – 1997  Chef de partie Mariënhof Amersfoort

 Mario Ridder chef-kok restaurant de Zwethheul

Openingstijden showroom

ma t/m vrij:  09:00-17.00 uur
zaterdag:  09:30-16.00 uur

 

Sitemap

Contactgegevens showroom 
Electrolux Experience Center
Vennootsweg 1
2404 CG Alphen a/d Rijn
Tel: 0172 - 468 468
showroom@electrolux.nl

Routebeschrijving